Haut de page

Jira Service Desk


Jira Service Desk is de krachtigste oplossing voor gezamenlijk servicebeheer op de markt, en is gemaakt voor IT- en serviceteams. Jira Service Desk is gebouwd op Jira van Atlassian, de marktleider op het gebied van projectbeheer. Daarmee levert de oplossing een soepele service-ervaring. Ook kan Jira Service Desk worden aangepast aan uw behoeften, en krijgt u gegarandeerd een betere uitrol en prijs dan bij de concurrentie.


Schermafbeeldingen Jira Service Desk

Verken de kernfuncties van Jira Service Desk

Pictogram 1

Klaar voor ITIL

Accepteer out-of-the-box aanbevolen werkwijzen voor incident-, wijzigings- en probleembeheer, en ook voor de uitvoering van aanvragen. Jira Service Desk is gecertificeerd voor PinkVERIFY™.

Pictogram 2

Gebruiksvriendelijke klantenportal

U kunt snel en eenvoudig aanvragen verzenden met de intuïtieve en heldere interface van Jira Service Desk. Klanten zien precies wat ze nodig hebben en niets anders.

Pictogram 3

Krachtige SLA's

Stimuleer de productiviteit van het team met zichtbare SLA-doelen (op basis van de technologie van Valiantys) – Gebruik out-of-the-box SLA's of stel uw eigen geavanceerde maatstaven op om te voldoen aan de eisen van uw klanten.

Pictogram 4

Eenvoudig te configureren wachtrijen

Zorg dat iedereen consistent op het juiste moment werkt aan de juiste aanvragen. Dankzij automatische triage kan uw team de aanvragen zodra ze arriveren in real-time verdelen en verwerken.

Pictogram 5

Realtime rapportage

Krijg inzicht in de maatstaven die belangrijk zijn voor uw bedrijf, en verbeter de prestaties door knelpunten te herkennen voordat ze optreden.

Pictogram 6

Self-service kennisbank

Zorg dat gebruikers zichzelf kunnen helpen door automatisch suggesties te doen. Stel een self-servicedesk in met een kennisbank die is gebouwd op Confluence.

What makes Jira Service Desk great?

Averil F.

«Jira Service Desk transformeert de manier waarop we data vastleggen en oproepen doorsturen. Bovendien zijn het dashboard en de rapportagemogelijkheden in de tool fenomenaal. We hebben veel vertrouwen in deze functies, omdat we op elk moment precies de voortgang kunnen zien.»

Averil F., Atlassian Tooling Expert | System C

Lees de casestudy

Informatieblad Jira Service Desk

Servicetrends over de hele wereld

Jira Service Desk introduceert veel nieuwe concepten en rollen in de Jira-omgeving. Ons team met Jira Service Desk-experts heeft dit handige informatieblad samengesteld, zodat u snel wegwijs wordt met deze nieuwe concepten.

Krijg helder inzicht in de rollen, machtigingen en beschikbare acties in Jira Service Desk

Download het informatieblad

Toonaangevende Atlassian-experts

Bij Valiantys hebben we een specialiteit: zorgen dat servicedesks binnen organisaties het beste uit zichzelf halen met Atlassian-tools. Wij hebben aantoonbare ervaring met de implementatie van de gehele Atlassian-suite. Daarom kunt u er zeker van zijn dat onze Jira Service Desk-oplossing goede prestaties levert.

Advies

Architectuur

Implementatie

Training

Hosting

Support

Eenvoudig licentiebeheer

Wilt u licenties aanschaffen via Valiantys en zo profiteren van vele voordelen? Neem contact op met ons.

Bestel mijn licenties    Meer informatie

Aanbevolen leesmateriaal

artikel

Jira Service Desk
versus ServiceNow

Lees deze blog
video

The Daily Telegraph
en Jira Service Desk

Bekijk de video
artikel

SLA's
in Jira Service Desk

Lees deze blog